Ky shtet po lu*fton me valën e dytë të koronavirusit, të vdekur të tjerë në 24 orët e fundit


Australia regjistroi edhe 17 vde*kje të reja nga coronavirusi të dielën por infeksionet në shtetin e go*ditur Victoria vendi i të gjitha vde*kjeve më të fundit po tregojnë një trend në rënie thanë autoritetet të dielën. Sipas Reuters përveç në Victoria e cila përbën mbi 80% të vd*ekjeve nga COVID-19 të Australisë për shkak të një vale të dytë infeksionesh vendi ka shmangur kryesisht numrin e madh të vik*timave me rreth 24.500 infeksione dhe 502 vde*kje.

Në nivel global rreth 5.900 njerëz vde*sin çdo 24 orë nga COVID-19 mesatarisht sipas një raporti të Reuters me Shtetet e Bashkuara Brazilin dhe Indinë që kryesojnë në rritjen e numrit të vde*kjeve.
Kryeministri Victorian Daniel Andrews tha se shteti, i cili është pothuajse në gjysmën e rrugës përmes një bllokimi prej gjashtë javësh kishte konfirmuar 208 infeksione të reja në 24 orët e mëparshme.

Kjo ishte më e lartë se 182 raste të reja të raportuara të shtunën por ishte më e ulët se mesatarja javore tha ai.
Andrews tha se 11 nga 17 vd*ekjet e konfirmuara në 24 orë për të dielën ishin të lidhura me shpërthimin e virusit në ambientet e kujdesit për të moshuarit.