Ky aplikacion përdoret më së shumti nga kosovarët


Aplikacioni për komunikim, Viber, dominon për nga përdorimi në vendet e Ballkanit Perëndimor, sipas të dhënave të vitit 2021 nga SimilarWeb.com.
Në mesin e këtyre vendeve të Ballkanit Perëndimor është edhe Kosova me Shqipërinë.

Përveç kësaj, një grafikë e publikuar nga gazetari i BalkanInsight tregon në mënyrë vizuale edhe përdorimin e aplikacioneve të tjera në të gjithë kontinentin e Evropës.
Messengeri i kompanisë Meta, dominon për nga përdorimi në disa vende të Evropës qendrore, juglindore, veriore dhe atë perëndimore.