Kuvendi miraton ligjin për arsim të lartë, për gjykatat dhe këshillin gjyqësor


Me 61 vota për dhe 24 vota kundër, Kuvendi miratoi Ligjin për arsim të lartë, për gjykatat dhe Këshillin Gjyqësor, Ligjin për armët si dhe për siguri në komunikacionin rrugor.

VMRO-DPMNE ishte partia e vetme që votoi kundër sjelljes së këtij ligji.

Koordinatori i grupit parlamentar të kësaj partie Dragan Danev tha se arsyeja pse nuk do ta mbështesin është refuzimi i 18 amendamenteve të propozuara nga opozita.

Sa i përket përmbajtjes së tekstit, Danev tha se vlerësimi i ekspertëve për Ligjin për arsim të lartë është negativ dhe të njëjtët kanë theksuar se ky ligj kthen sistemin e arsimit për 30 vite mbrapa.

Përveç Ligjit për arsim të lartë, Kuvendi ndër tjerash miratoi edhe Ligjet për Këshillin Gjyqësor dhe Ligjin për Gjykatët. Ku këto ligje u votuan nga të gjithë deputetët, ndërsa VMR0-DPMNE thanë se i mbështesin këto ligje, meqë janë në kuadër të pakos për reforma, ndërkohë që nga LSDM-ja mirëpritën bashkëpunimin e opozitës.

Baby Boo