Kushtetuesja do të shqyrtojë nismat për vlerësimin e kushtetutshmërisë së referendumit

Gjykata Kushtetuese njoftoi se të mërkurën e ardhshme do t’i shqyrtojë nismat për vlerësimin e kushtetutshmërisë dhe ligjshmërisë së Vendimit për shpalljen e referendumit mbi emrin. Nëse Gjykata Kushtetuese e pranon iniciativën, mund ta anulojë Vendimin për shpalljen e referendumit menjëherë ose të miratojë masë kohore deri në vendimin përfundimtar. Në këtë mënyrë do të pezulloheshin të gjitha veprimet lidhur me referendumin më 30 shtator. Iniciativa për vlerësimin e kushtetutshmërisë dorëzuan Kongresi Botëror Maqedonas dhe partia E Majta.

Baby Boo Tinex
Restorant Lumare