Kurz: Zgjidhja e çështjes së emrit është mundësi e mirë për të gjithë rajonin

Kancelari austriak Sebastian Kurz, vendi i të cilit kryeson aktualisht me BE-në, në një konferencë të përbashkët shtypi me kryeministrin maqedonas Zoran Zaev, tha se zgjidhja e çështjes së emrit është një shans i madh për dinamikën e Maqedonisë dhe të gjithë rajonit dhe bëri thirrje për pjesëmarrje në referendum.

Dua të uroj për atë që është arritur kompromis dhe ftoj qytetarët që të marrin pjesë në referendum dhe të votojnë për anëtarësim në BE. Qytetarët e dinë vendimin e tyre, por si mik i Maqedonisë dhe si vend anëtare e BE-së ne mendojmë se dalja do të jetë e madhe në referendum”, tha kancelari austriak Sebastian Kurz./Pacensure

Baby Boo