Kurz: Një bllokim i dytë mundësia e fundit nëse rastet me Covid-19 nuk ulen

VIENNA, AUSTRIA - JULY 05: Austrian Chancellor Sebastian Kurz, German Interior Minister Horst Seehofer (not pictured) and Austrian Vice-Chancellor Heinz-Christian Strache (not pictured) speak to the media after their meeting at the Federal Chancellery on July 5, 2018 in Vienna, Austria. Seehoher is in Vienna to discuss the implementation of his plans for new immigration measures on the German-Austrian border that will require the cooperation of Austrian authorities. (Photo by Michael Gruber/Getty Images)

Kancelari austriak, Sebastian Kurz kërcënoi të vendosë një bllokadë të dytë si një mundësi të fundit nëse rritja aktuale e rasteve të koronavirusit nuk zbutej.

Baby Boo

”Situata në spitale do të përcaktojë nëse do të vendosim një bllokim të ri. Asnjë vend në botë nuk do të lejonte që kujdesi i tij intensiv mjekësor të mbingarkohej”, theksoi Kurz. Në Austri, mbingarkesa e mundshme e sistemit shëndetësor është një kërkesë ligjore për të vendosur një bllokadë.

Austria futi një kufi prej gjashtë personash për takime private në ambientet e brendshme dhe 12 persona për takimet në ambientet e jashtme. Austria ka regjistruar numër rekord të infeksioneve ditore në ditët e fundit.