Kurti: Shërbimi ushtarak do të jetë i detyrueshëm

Albin Kurti, kandidat për kryeministër ka treguar për planet e Vetëvendosjes për shërbimin ushtarak të detyrueshëm.

Baby Boo

Kurti në DebatPernime ka thënë se LVV ka planifikuar që ky shërbim të jetë 6 mujor. Por, Kurti nuk ka dhënë detaje se sa do të jetë buxheti i republikës së Kosovës, nën qeverisjen e tij, për FSK-në.

“Do ta bëjmë ushtrinë 6 muaj, 3 muaj verës dhe 3 muaj dimrit. Ne do ta bëjmë shërbimin ushtarak të detyrueshëm vetëm nëse do të pajtohen (të rinjtë) përndryshe do të kenë shërbim civil. Kemi kohë në 2021 ta planifikojmë buxhetin për vitin tjetër, por do ta rishikojmë buxhetin aktual menjëherë dhe do ta sjellim në Kuvend në legjislaturën e ardhshme”, ka thënë Kurti.