Kurti premton paga minimale mbi 350 euro për sektorin privat

Kurti shtoi se qeveria e tij do të punojë në rritjen e pagës minimale në sektorin privat.

Baby Boo

“Është absurde që paga minimale në sektorin publik të jetë mbi 500 euro, ku në pesë vitet e fundit ajo është rritur për 100 euro. Kjo rritje nuk ka ndodhur as për 15 euro në sektorin privat.

Shteti duhet të ndihmojë këtu sepse kjo nuk mund të jetë në rregull dhe nuk mund të ketë pagë nën 350 euro”, tha kryeministri Kurti.

Kreu i ekzekutivit tha se barrierat doganore në mes Kosovës dhe Shqipërisë duhet të tejkalohen.“Barrierat me Shqipërinë tejkalojnë dallimet tona në dialekte. Anomalitë janë të shumta.

Taksat nëpër kufij duhet te hiqen. Është absurde se si qytetarët e Shqipërisë duhet të kenë leje pune për te marrë leje qëndrimi dhe anasjelltas”, përfundoi Kurti.

Lëvizje te postimet