Kurrë nuk duhet të hani shalqi që kanë të çara brenda tulit


Përveç erës së këndshme, shije freskuese, shalqini ka shumë përfitime për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Ky frut unik mund të mbrojë sistemin tuaj kardiovaskular dhe është gjithashtu një diuretik i fuqishëm që ndihmon në parandalimin e ujit nga mbajtja e trupit tuaj. Gjithashtu ndihmon në përmirësimin e shëndetit tuaj seksual dhe ka një efekt të ngjashëm me viagrën.

Shalqini është e pasur me vitamina A dhe C, si dhe minerale si kaliumi, fosfori, magnezi dhe kalciumi. Megjithëse është i dobishëm për shëndetin, jo ​​çdo shalqi është i njëjtë. Për shembull, kurrë nuk duhet të hani shalqinat që kanë të çara brenda tulit, sepse studiuesit pretendojnë se fruti është trajtuar me kimikate.

Çarje brenda trupit ndodhin për shkak të pranisë së një substance kimike të quajtur forklorfenuron(forchlorfenuron), pluhuri kimik i përdorur për të përshpejtuar rritjen e fetusit. Ndërkaq, nëse kjo substancë futet në trupin tuaj, mund të shkaktojë kancer dhe dëmtime neurologjike të cilat ndikojë negativisht në shëndetin tuaj të përgjithshëm. Megjithëse forklorfenuron është i ndaluar në shumë vende, përdorimi i tij është i lejuar, për shembull, në Kinë, që prodhon një numër të madh të shalqinjve, me 68 % të prodhimit botëror. Vetëm vitin kaluar u prodhuan 117 milion tone në gjithë globin.

Kjo është arsyeja pse rekomandohet gjithmonë blerja e frutave organike.

Baby Boo