“Kur ti nuk i ofendon nxënësit me fjalë si budall/icë, hajvan, idiot/e, meriton pagë më të lartë”


“Kur ti, i ndale kurset private dhe në vend të tyre ofron orë plotësuese(sipas ligjit)- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, e ligjëron lëndën që njeh dhe e dinë, e jo atë që të duhet për mbushje te orëve (për pagë)- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, të gjithë nxënësit i trajton te barabarte, kur një rome nuk e ulë në fund te klasës, kur një vajze i tregon që është e barabarte me një djalë, kur një të varfër nuk e trajton keq pse nuk të ka ble dhuratë për 7 Mars- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, i vlerëson nxënësit për dije dhe jo për sjellje- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, je edhe pedagog- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, nuk i ofendon nxënësit me fjalë si budall/ice, hajvan, idiot/e pse të ka ik rendi dhe qetësia në klase, meriton pagë ma të lartë;

– Kur ti përdor metoda kreative e alternative për praktike kur shkolla nuk ka mjete- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, dine qysh më përdor kompjuterin e me ligjëru mirë anglishten(për mësimdhënësit e këtyre lëndëve)- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, e luan rolin tënd si duhet në administrim të testit të maturës- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, nuk dikton po pajisesh me materiale shtesë (printon) edhe pse të mungojnë tekstet- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, përditësohesh e nuk ligjëron statistika të gabuara- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, pranon kritikat e nxënësve e nuk i ndëshkon me notë për inat- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, pranon të testohesh- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, nuk ushtron dhunë ndaj nxënësve- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, nuk pranon të korruptohesh për të vënë nota më të larta- meriton pagë më të lartë;

– Kur ti, nuk pranon te hysh ne pune veç pse e njeh Drejtorin/en e DKA-se apo dike ne Qeveri- meriton pagë më të lartë;

-Kur ti, i proteston padrejtësitë dhe te intereson mirëqenia e nxënëseve para interesit tënd personal- meriton pagë më të lartë.

E për ta mbyllë, kur te kemi rezultate më të mira në PISA (pa marrë parasysh mangësive që i ka), ti meriton pagë më të lartë.

Tash, jepi punës, nxënësit kanë nevojë për ty, kanë nevojë për arsimim!”

Agnesa Qerimi