Kungullovski: Fundi i pandemisë është ende larg, ja ku është shpëtimi

Dr.Goran Kungullovski nga Klinika “Zhan Mitrev” në profilin e tij në facebook ka shkruar njohuritë më të reja lidhur me mutacionin britanik të koronavirusit.

Baby Boo

Ja informacionet e reja:
Sipas raportit të NERVTAG në Britaninë e Madhe, lloji i ri më lehtë përcillet për 50-70%, gjegjësisht nëse me llojin e parë nëse duhej të infektoheshin 1000 veta, me këtë lloj britanik do të infektohen 1500 – 1700. Që do të thotë shumë e lartë.

Sipas raportit të NERVTAG, lloji i ri sigurisht se po [on drejt vdekshmërisë më të madhe, thuajse për 35% në krahahim me llojin jobritanik. Nëse ka përcueshmëri (të themi 50%) dhe rritje e vde*kjeve (për 35%), në vend që të infektohen 1000 do të jenë 1500 apo në vend që të ndërrojnë jetë 10, do të jenë 20.

Vaksinat e tanishme mjaft janë efektive edhe ndaj llojit britanik.
Kungullovski thotë se pandemia është shumë larg përfundimit dhe se shpëtimi i vetëm është vaksinimi global, sa më shpejt aq më mirë.