Kumanova e anashkaluar në Ansamblin e këngëve dhe valleve popullore shqiptare në R.M?! (Foto)

Nga anëtari i Sh.K.A Bajram Shabani-Kumanovë :

Baby Boo

Une si anetar i ansamblit te kengeve dhe valleve “ Bajram Shabani”- Kumanove, mund te them lirisht, qe ansambli jone, eshte nje nder ansamblet me te vjetra shqiptare ne Maqedoni dhe ne te gjitha trojet shqiptare.
Sot bera nje kritik drejt fanpage-it te Ansamblit shteror te kengeve dhe valleve Shqipe ne Republiken e Maqedonis, ku shkrova kete koment: “ KJO PO I NGJAN NJE FANPEGE PERSONAL I DREJTORIT GJENERAL, E JO NJE FANPAGE KU MIREN INFORMATAT RRETH ANSAMBLIT SHTETROR” si kunderpergjigje mora nje bllokim, ku me as nuk do te mund te komentoj, e as te percjell postimet e ketij fanpage.
Me kete rast une mora iniciativen, qe te bej kete postim, dhe t’i ceki disa pika:
1. Drejtor gjeneral eshte nje artist i muzikes klasike, muzike kjo e cila nuk ka te bej aspak me muziken popullore shqiptare( ku do te ishte shume me mire te zgjedhet nje ekonom, i cili do te mund ta menaxhonte ne menyre te persosur kete institucion)
2. Bordi drejtues ne perjashtim te Arben Asllanajt, jane anetar, te cilet kane pas mundesi te kene degjuar ndonjehere muziken popullore, mirepo te dine ta kultivojne muziken popullore nuk e kane ate drejtim!
3. Nuk eshte marr parasysh asnje njeri qe me dekada eshte i kyqur neper ansamble apo shoqeri kulturore!
4. Anashkalim total i Kumanoves si qytet , qe ka nje ansambel funksional te vjeter me me shume se 74 vjet!
5. Fanpage sherben per reklamim te drejtorit gjeneral, e jo per informata se si do te jene kriteret per konkurim ne kete asnambel!
Kumanova ka magjestra te muzikes, ka instrumentalista qe kane kultivuar me shume se 40 vite muzike popullore, ka valltar te cilet kane pervoj me shume se 15 vjet!
Po shihet qarte se ky institucion eshte i perbere prej disa miqve, te cilet sebashku do ta privatizojne kete institucion, dhe te formojne nje klan, te cilin do ta shfrytezojne per qellimet e tyre personale!
Me kete institucion kam frike se do te humben vlerat kulturore shqiptare ne Republiken e Maqedonis, e jo te kultivohen!