Kultivuesit e rrushit nuk arritën marrëveshje me ministrin Hoxha


Nuk ka marrëveshje mes Ministrisë së Bujqësisë dhe kultivuesve të rrushit. Në takim, ministri premtoi se Qeveria do të bëjë përpjekje serioze për të marrë një denar shtesë nga shteti, përveç dy të premtuarve tashmë. Me ato para dhe çfarë do të paguajnë kantinat dhe subvencionet e rregullta, sipas Hoxhës, do të arrihet një shumë e mirë. Ai personalisht do të kontrollojë të gjithë shpengimin.

Prodhuesit nuk po shpallin protesta tani për tani, ata thonë se do të presin për të parë nëse Qeveria do të sigurojë plus një denar për kilogram rrush, por ata kanë frikë se ka humbur shumë kohë dhe rrushi po e humb vlerën e tyre.
Kantinat e verës po llogaritin shpërblimin, thonë kultivuesit, ata po kërkojnë njësi sheqeri që llojin “Smederevë” dhe “Vranec” nuk mund t’i kenë fare.

Prodhuesit duan që Kryeministri Zaev të përfshihet në negociata që problemi të tejkalohet sa më parë.
Dy ditë më parë, Ministri u pajtua me kantinat për të paguar 10 ditë për kg Smederevkën dhe 12 për Vranec, dhe kultivuesit që dorëzuan rrushin për më pak para për të marrë diferencën.