KSL kundër propozimit për uljen e pagave në administratën publike


Konfederata e Sindikatave të Lira (SKL) sot reagoi në propozimin për uljen e pagave në administratën publike. Për ta, ky propozim është i papranueshëm.

Propozojnë të konsultohen ekspertë dhe të sillen propozime më të pranueshme në këtë situatë në të cilën shteti po përballet me koronavirusin.

“Tani po parashtrohet pyetja si papritmas ekonoMEDIAL ra në kolaps për dy javë apo ka marrë frymë me strumë për dy vjet. Si buxheti para dy javëve ishte në top formë, ndërsa tani papritmas nxjerrë frymë apo mbahet në strumë dy vjet. Tani është momenti ta shohim të vërtetën në sy, ta pranojmë gabimin, nuk ka më hapësirë për manipulim dhe në interes të shtetit dhe të të gjithë kombit të kërkohet ndihmë nga i gjithë opinioni i ekspertëve në shtet”, theksohet në kumtesën e KSL.

Nga Sindikata thonë se nuk do të pranojnë pagë minimale dhe kërkojnë mbrojtje nga shteti. “Merrni hua, keni mënyrë dhe mundësi, por mos na degradoni”, thonë nga KLS-ja.

Prej atje u shprehin mbështetje punonjësve shëndetësorë, policisë, Armatës dhe të gjithë të punësiuarve në markete të cilët punojnë në interes të të gjithë qytetarëve.

Baby Boo