KSHZ shpall rezultatet e para të zgjedhjeve parlamentare


Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve në konferencën e sotme për shtyp ka publikuar rezultatet e para jozyrtare nga zgjedhjet parlamentare. Nga gjithsej 942.334 votues dhe prej 31.466 fletëvotimeve të pavlefshme rezultatet janë:

Koalicioni “Mundemi” e udhëhequr nga LSDM-ja ka gjithsej 327.329 vota, VMRO -DPMNE-ja dhe koalicioni 315.343 vota, BDI 104.587 vota , koalicioni ASH-AAA 81.227 vota, partia e Majta 37.551 vota, dhe PDSH 13.891 me vota.

Komfor votave, LSDM dhe koalicioni Mundemi ka siguruar 46 mandate, VMRO-DPME 44, BDI 15, ASH-AAA 12, e Majta 2, PDSH 1.

Baby Boo