Kryetarja e komisionit anti-korrupsion Biljana Ivanovska:Ndërmarrjet publike me borxhe, ndërsa kanë bërë punësime të reja të panevojshme!

Rezultatet e hetimeve për nepotizmin do të jenë humbëse, tha në intervistë për Civil Media kryetarja e Komisionit të Antikorrupsionit, Biljana Ivanovska.
Ajo theksoi se problemi më i madh është në sistem që mundëson punësime të reja në institucionet shtetërore, edhe atëherë kur nuk ka nevojë.

Baby Boo

“Nuk është se këto punësime janë bërë në kundërshtim me ligjin. Jam e bindur se të gjithë kanë gjetur ndonjë kornizë ligjore. Megjithatë, ajo që në korniza më të zgjeruara e shkakton problemin është se është ndërtuar sistem i tillë me vite pas, që hap dhe do të hapë, pa dallim se a ka nevojë apo jo, punësime të reja. Nga disa hetime që deri tani i kam lexuar dhe i kam bërë në ndërmarrjet publike, të cilat edhe pse punojnë në humbje, kanë fluks të punësimeve të reja. Një ndërmarrje Publike kur punon me humbje, nuk duhet ta rrit numrin e punëtorëve”, tha Ivanovska.

Ajo theksoi një shembull me një Ndërmarrje Publike që ka borxh në DAP dhe e cila ka obligime ndaj shtetit, por bën punësime të reja. Sipas Ivanovskës, sistemi është i tillë që vetë me vete gjeneron nepotizëm.
Portalb