Kryeministri italian: Bizneset në vend do hapen nga 4 maji, shkollat në shtator

Italia do të fillojë rihapjen e industrisë së saj prodhuese në 4 maj, si pjesë e planeve për të lehtësuar bllokimin e saj të koronavirusit, dhe shkollat ​​do të rihapen në shtator, tha Kryeministri Giuseppe Conte.

Baby Boo

“Ne po punojmë në këto orë për të lejuar rihapjen e një pjese të mirë të bizneseve nga prodhimi në ndërtim për 4 maj,” tha Conte për të përditshmen italiane La Repubblica.

Ai tha se masat do të paraqiteshin deri në fillim të javës tjetër, më së voni.

Italia ishte vendi i parë evropian që u godit rëndë nga koronavirus, dhe i pari që imponoi një mbyllje në mars. Rruga e saj për të rihapur ekonominë e saj është duke u shikuar nga afër në të gjithë botën, pasi vendet e tjera ku arritën shpërthime të mëdha në javën e ardhshme, mendojnë për lëvizje të ngjashme.

Conte tha se kompanitë do të duhet të prezantojnë masa të rrepta të sigurisë shëndetësore para se të lejohen të hapin portat e tyre.

Por ai tha që disa biznese të konsideruara si “strategjike”, përfshirë aktivitetin që ishte kryesisht i orientuar nga eksporti, mund të rihapeshin javën e ardhshme me kusht që të përparonin nga prefekturat lokale.

Conte tha që shkollat ​​do të rihapeshin në shtator por studimet treguan se rreziku i infeksionit ishte më i lartë. Kështu që sipas kryeministrit, mësimi në distancë po funksionon shumë mirë.