Kovaçevski për rastin te Klinika e Onkologjisë: Këto janë gjetje të tmerrshme, përkrahim hetimet deri në fund


Kryeministri Dimitar Kovaçevski në një konferencë për shtyp foli për aksionin policor të MPB-së dhe Prokurorisë në Klinikën e Onkologjisë për keqpërdorime të mundshme dhe konstatimet se barnat shiteshin në tregun e zi.

“Mbështes aksionin e kryer nga Ministria e Brendshme dhe Prokuroria. Bëhet fjalë për gjetje të tmerrshme, të cilat nuk duhet të ndodhin, dhe për të cilat kemi dëgjuar në 20 vitet e fundit. Është hera e parë që kryhet një hetim i tillë.”- tha Kovaçevski.

Një apel për të mos sensacionalizuar dhe sulmuar të gjithë mjekët dhe infermierët në vend, sepse shumica e tyre janë njerëz të jashtëzakonshëm që kujdesen për shëndetin e qytetarëve. Çdo krim ka emrin dhe mbiemrin e tij, ka përgjegjësi dhe detyra është të ofrojë prova mbi bazën e të cilave do të identifikohen autorët dhe nuk do të ketë ndërhyrje nga qeveria për të mbrojtur askënd, sepse këto janë gjetje të tmerrshme që janë pjesë e hetimit.

“Në media, veçanërisht në rrjetet sociale, krijohet një imazh i përfshirjes së personave të caktuar në varësi të përkatësisë së tyre. Ky lloj krimi është multietnik dhe multietnik. Prandaj i bëj thirrje prokurorisë dhe MPB-së që të identifikojnë autorët e mundshëm dhe për këtë kanë mbështetjen e Qeverisë”, tha Kovaçevski.

Baby Boo