Kotzias mori 800 letra me kërcënime, plumba dhe gjak gjatë bisedimeve për emrin


Ministri i Jashtëm grek, Nikos Kotzias tha në një intervistë për radion greke “News 247” se ai mori një numër të madh kërcënimesh me vdekje ndaj tij dhe familjes së tij, plumba dhe kuti të mbushura me gjak dhe një vend të zhytur në gjak dhe shumë kërcënime tjera pas fillimit të negociatave me Maqedoninë për emrin.

“Kam marrë 800 letra me kërcënime për jetën time dhe për familjen time. Kam marrë kuti plot gjak dhe ata më thonin se do të kenë gjak nga familja ime. Dhe kuti të tokës të mbuluara me gjak. Kam marrë madhësi të ndryshme të plumbave. Ku është prokurori? Këtu nuk kemi vetëm shpifje, këtu kemi vepër penale që arrin deri tek krimi. Ashtu si përpjekjet, qeveria ose ministrat e qeverisë që të mos kryejnë detyrën e tyre sipas zgjedhjes së tyre të përcaktuara me Kushtetutë, por bazuar në shantazh dhe kërcënime. Këto janë krime të rënda sipas ligjit grek dhe nuk shoh se dikush reagon”, tha Kotzias, duke shtuar se ai ka gjetur emrat dhe adresat dhe numrat e telefonit të njerëzve që kanë kërcënuar, por, prokurori nuk ka reaguar me arrestime. /Telegrafi/