Koronavirusi mund të ‘riaktivizohet’ dhe numri i njerëzve të infektuar mund të rritet dy herë më shumë

Më shumë se 100 pacientë të rikuperuar nga koronavirusi kanë testuar përsëri pozitiv në Korenë e Jugut.

Baby Boo

Qendrat Koreane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve thonë se virusi mund të jetë ‘riaktivizuar’ në vend se pacientët të ri-infektohen me të, shkruan Metro

Disa ekspertë kanë sugjeruar se testet e gabuara mund të fajësohen për rezultatet alarmante. Të tjerët kanë treguar mbetje të defektit akoma në sistemin e pacientëve të cilët nuk janë infektivë ose ndonjë rrezik për veten ose të tjerët.

Sipas udhëzimeve të Organizatës Botërore të Shëndetit, një pacient i rikuperuar nga koronavirusi klinikisht duhet të testojë dy herë në 24 orë.

Ata hetuan rritjen e dukshme të rasteve të njerëzve duke testuar pozitivisht përsëri, i cili pothuajse u dyfishua nga 51 në 91 javën e kaluar.