Komuna e Novo Sellës ende nuk e dinë se kur do të zgjedh kryetarin e saj


Komuna e Novo Sellës do të ketë zgjedhje të reja lokale zgjedhjen e kryetarit të ri, por ende nuk dihet se kur do të mbahen. Burimet komunale për televizionin “Telma” komentojnë se procedimet kanë filluar, por për shkak të numrit të madh të procedurave që duhet respektuar, zgjedhjet mund të përkojnë me zgjedhjet presidenciale në pranverë të vitit 2019.

Ministria e vetëqeverisjes lokale konfirmoi se Novo Sella u kishte dërguar një letër duke i informuar ata se kryetari i komunës Boro Stojçev kishte dorëzuar dorëheqjen e tij të parevokueshme nga posti i tij. Njoftimi erdhi dhjetë ditë më parë dhe ministria ka një afat prej 15 ditësh, dhe jo më vonë se 5 nëntori për të njoftuar Qeverinë.

Prej asaj dite, Qeveria ka një afat prej 30 ditësh për të përcaktuar ngarkesën dhe për të njoftuar komunën e Novo Sellës për emërimin e një kryetari të përkohshëm dhe gjatë kësaj periudhe duhet të njoftojë edhe Kuvendin e Republikës së Maqedonisë për shpalljen e zgjedhjeve parazgjedhore për kryetar të komunës.

Pasi të marrin njoftim Komuna është e obliguar që brenda 30 ditëve të emërojë një kryetar të përkohshëm i cili do të zgjidhet nga Këshilli i Komunës./

Baby Boo