Komiteti i Helsinkit i dënon incidentet para Kuvendit

Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut ashpër ka dënuar incidentet e mbrëmshme gjatë protestës që u mbajt para Kuvendit të Maqedonisë.

Poashtu nga KH, kanë dënuar gjuhën e urrejtjes dhe thirrjet për dhunë që janë regjistruar në mediat sociale para protestës.

“Sipas parashikimeve tona, grup i qytetarëve që ishin pjesë e protestës kanë kryer veprime të dhunshme kundrejt nënpunësve policorë. Ftojmë organet e përndjekjes të zbatojnë hetime efektive për veprat e kryera”, kanë thënë në KH.

Baby Boo