Kjo fotografi e një funerali në Kosovë, është pasqyrim i tragjedisë së një populli


Autori i fotografisë ësht fotografi i njhur Enric Marti.

Kjo fotografi drmatike është realizuar në vitin 1998 në Kosovë, dhe ishte shpërndar nga agjencia gjigante Associated Press.

Kjo fotografi i dha çmimin José Ortega y Gasset fotografit të njohur Enric Marti me motivin “pasqyrim më anë të fotografisë për tragjedinë e popullit shqiptar.

“Fotografia tregon një grup të grave shqiptare që vajtojn mbi trupin e ushtarit Ali Murat Pacarizi, 20 vjeç, anëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.