Kjo është komuna që është në prag të bëhet e para në Maqedoni me imunitet kolektiv kundër Covid-19


Gjevgjelia është në prag të ushtrimit të imunitetit kolektiv. Rreth 70% e popullsisë së rritur në këtë komunë tashmë është imunizuar plotësisht me dy doza vaksine, ndërsa mbi 2200 qytetarë kanë marrë dozën e tretë përforcuese. Përqindja shtohet edhe nga qytetarët që kanë marrë vaksinën në pikat e kontrollit të qyteteve të tjera, por edhe jashtë vendit dhe nuk përfshihen në statistikat spitalore.

Sipas drejtorit të spitalit të Gjevgjelisë, shifra të tilla, por edhe përqindja e madhe e pacientëve në periudhën e kaluar tashmë po e afrojnë Gjevgjelinë me imunitetin e dëshiruar kolektiv. Nga Spitali i Gjevgjelisë shpresojnë se interesimi i shtuar për dozën e tretë, para së gjithash nga brezi i vjetër dhe i mesëm i qytetarëve, do të ndikojë në forcimin e imunitetit kolektiv në këtë pjesë të vendit.
Aktualisht në Gjevgjeli janë regjistruar 103 persona pozitivë me coronavirus. Shumica e tyre kanë një pasqyrë të lehtë klinike dhe nuk kanë nevojë për trajtim spitalor.