Kina refuzon hetimin e përhapjes së koronavirusit nga ekspertët e huaj


Ambasadori i Kinës në Kombet e Bashkuara, ka hedhur poshtë kërkesat për të lejuar ekspertë të huaj në Kinë, që të hetojnë origjinën e koronavirusit COVID-19. Ai tha se një veprim i tillë nuk është i përshtatshëm derisa të jetë mposhtur virusi.

Baby Boo

Ambasadori Chen Xu tha sot nga Gjeneva se Pekini nuk do të lejojë ndonjë mision të huaj të ekspertëve për të hetuar shpërthimin e koronavirusit ndërsa pandemia vazhdon.

“Prioriteti kryesor, për momentin, është që të përqendrohemi në luftën kundër pandemisë derisa të arrijmë fitoren përfundimtare. Ne kemi nevojë për përqendrimin e duhur dhe shpërndarjen e burimeve tona. Nuk është se ne jemi kundër ndaj çdo lloj hetimi, pyetje apo vlerësimi,” tha Chen, i cili theksoi se mund të ndihmojë në përgatitjen e komunitetit ndërkombëtar për pandemitë e ardhshme.

“Ne duhet të garojmë me kohën për të shpëtuar jetë sa më shumë që të mundemi”, tha ai.