Kim Mehmeti: Neva na kanë rrethuar kryqet, e ju na flisni për radikalizëm islam

Në emisionin e tij ‘Nga këndi i Kimit’, shkrimtari ynë Kim Mehmeti foli edhe për privilegjet institucionale që i shfrytëzon Kisha Ortodokse Maqedonase përballë feve tjera në Maqedoni.

Baby Boo

Sipas tij, feja ortdokose është ngritur thuajse në rrahshin e fesë shtetërore dhe me shumëçka më shumë ajo e kontrollon shtetin se sa institucionet shtetërore.

“Ne myslimanët e Shkupit, të parën që shohim kur zgjohemi, është kryqi gjigantë në maje të Vodnos. Dhe nga gjithë anët jemi të rrethuar me kryqe ortodokse, e dikush na flet për rrezikun nga radikalizmi islam?! Madje edhe në spotin e policisë shumëetnike e shumëfetare të Maqedonisë, dominon një kryq gjigantë ortodoks!”

KENDI I KIMIT NE SYRI TV. PUBLICISTI DHE SHKRIMTARI KIM MEHMETI SKANON ZHVILLIMET KRYESORE NE SHQIPERI, KOSOVE DHE MAQEDONI.

KENDI I KIMIT NE SYRI TV. PUBLICISTI DHE SHKRIMTARI KIM MEHMETI SKANON ZHVILLIMET KRYESORE NE SHQIPERI, KOSOVE DHE MAQEDONI.

Publiée par Syri Tv sur Vendredi 15 mai 2020