Këto janë shqiptarët më të pasur në Maqedoni, 6 nga Tetova


Këto janë dhjetë multimilionerët më të mëdhenj shqiptarë në Maqedoni. Ata janë pronarët e kompanive më të mëdha ose kanë një numër të madh të aksioneve.

Kompania kërkimore evropiane për pasuri “X Welt “njoftoi se Maqedonia ka 35 multimilionerë.

Sipas hulumtimit pasuria e tyre është me vlerë totale prej 4 miliard dollarve. Ju sjell listën me 10 emrat e milionerëve sipas “X Welt”:

1. Nazif.D, Tetovë – (Ecolog, Nd Group)

2. Enver.M, Shkup – (Gemak, investime ne patundeshmeri, hoteleri, cigare, pije )

3. Xhemail.D, Shkup – ( Dauti Komerc, rrjet supermarketesh, distribuim dhe ekskluzivitete te ndryshme)

4. Muharem.M, Shkup – (Alma m, distribuim I Nestle dhe wrigley )

5. Nuhi.A, Shkup – (Euro Aktiva, tregti me hekur, pompa benzene, investime ne patundëshmëri)

6. Adnan.M, Tetovë – ( Pofiks )

7. Shefki.I, Tetovë – ( Renova, Qendra Tregtare Rem Mall )

8. Arben.A, Tetovë – ( Veze Sharri, Lecker dhe Elektroshari )

9. Naser.I, Tetovë – (firma e ndertimit Nb Kompani, investime ne patundeshmeri, tregti me materijale ndertimore)

10. Elmedin.A, Tetovë – (firma reklamimit Screen Media, firma ndertimit Eurovia, distribucione pije, detergjente )