Këto janë masat e propozuara nga Filipçe dhe Komisioni vetëm për Tetovën dhe rajonin

Situata më e rëndë me koronavirusin duket të jetë në Tetovë. 379 raste aktivepPrandaj Ministria e Shëndetësisë ka dalë me disa kufizime vetëm për këtë rajon. Gjegjësisht tetovarët nuk do të mund të organizojnë më dasma në ambient të mbyllur, ndërsa edhe dasmat në ambeitn të hapur do të jenë më përqindje të vogël.

Baby Boo

Sipas analizave të tyre siç thonë shkaqet për regjistrimin e rasteve të reja, janë frekuentimi I shtuar për pushime dhe nga organizimi I dasmave. Parasegjithash tek personat e pavaksinuar, duke shtuar se përqindja e personave të vaksinuar në tetovë është vetëm 20%.

Ndalimi për mbajtje të të gjitha ngjarjeve masive në ambiente të mbyllura, dasma, ahengje. Kjo dueht të respektohet në periudhën e ardhshme dhe qytetarët duhet të kuptojnë se kjo masë është e nevojshme.
Përfssirja e pjesës së ambientit të mbyllur të objekteve të hotelierike nuk duhet të kalojë 30%, dhe jo më shumë se 4 persona mund të ulen në tavolina.