Këshilli i Sigurimit vendos sot për zgjatjen e masave

Këshilli i sigurisë – RMV
Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski ka ka ftuar për sot në ora 12:00 të mblidhet Këshilli i Sigurisë, transmeton Portalb.mk.

Baby Boo

Në këtë Seancë, Qeveria e RMV-së do të dorëzojë raportin e miratuar në Seancën 41-të të saj, ku propozohet vazhdimi i gjendjes së jashtëzakonshme, duke argumentuar se masat e marra kanë qenë të suksesshme.

Në Seancën e Këshillit pritet të marrë pjesë edhe Bujar Osmani, zv.kryeministri për Çështje Evropian dhe Ministri i shëndetësisë, Venko Filipçe.

Ndryshe, Pendarovski ka sqaruar dje, se të enjten është dita e fundit e gjendjes së jashtëzakonshme. Ai paralajmëroi se do të ftojë këshillin e sigurisë për të diskutuar në lidhje me masat e deritanishme dhe ato që pasojnë. Sipas tij, gjendja e jashtëzakonshme duhet të shpallet edhe për 30 ditë tjera.Portalb