Kathimerini: Marrëveshja do të nënshkruhet në territorin e IJRM-së


Athina dhe Shkupi po përgatitet për takimin e Prespës, ku do të nënshkruhet marrëveshja mes Greqisë dhe Maqedonisë. Sipas gazetës greke ‘Kathirimin’ marrëveshja do të nënshkruhet në territorin tonë.

Marrëveshja do të nënshkruhet nga të dy ministrat e jashtëm të Greqisë dhe Maqedonisë N.Kocias dhe Nikola Dimitrov, në prani natyrisht do të jenë edhe kryeministrat e Aleksis Tsipras dhe Zoran Zaev. Gjithashtu Antonio Gutierrez, Sekretari i Përgjithshëm i OKB, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Stoltenberg dhe Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Federica Mogorini.