Katastrofa në “Struma” – tr*agjedia më e madhe në Evropë në dekadën e fundit

Aksidenti i sotëm në afërsi të fshatit Bosnek, në jug-perëndim të kryeqytetit të Bullgarisë, Sofje, si pasojë e të cilit kanë vde*kur 46 persona, është a8ksidenti më i rëndë në Evropë në dekadën e fundit, shkruan në artikull i France Press”.
Agjencia ka theksuar tra*gjeditë më të mëdha të autobusëve në Evropë 10 vitet e fundit.

Baby Boo

2021: Kata*strofa në Bullgari
Të paktën 46 persona, përfshirë 11 të mitur, kanë ndërruar jetë, kur një autobus i Shkupit i cili udhëtonte nga Stambolli për në Maqedoninë e Veriut, është kapluar nga fl8aka në orët e hershme të mëngjesit të sotëm në Bullgari. Shumica e udhëtarëve janë të përkatësisë etnike shqiptar nga RMV.

2019: Portugali dhe Rusi
Portugali: 29 turistë gjermanë ndërruan jetë kur autobusi i tyre që ishte nisur drejt një restoranti në ishullin malor të Madeira më 18 prill, doli nga rruga.
Rusi: Një autobus ra nga një urë në një lumë të ngrirë në Siberi më 1 dhjetor, gjatë të cilit 19 persona vd*iqën.

2018: Turqi dhe Bullgari
Turqi: Më 29 mars, 17 migrantë të kontrabanduar përmes Turqisë kanë vd*ekur dhe 36 janë lën*duar kur autobusi i tyre shp*ërtheu në fl*akë pasi u përp*las me një shtyllë, në pjesën lindore të vendit. Shumica e tyre ishin iranianë, afganët dhe pakistanezët.
Bullgari: Më 25 gusht, njëzet besimtarë humbin jetën pasi autobusi i tyre u përmb*ys gjatë shiut të dendur në veri të Sofjes, rrugës për në Manastirin e ortodoksëve.

2017: Autobus nga:
Gjermania: Më 3 korrik, 18 turistë të rritur nga Saksonia vdiqën kur autobusi turistik i tyre mori fla8kë pas një përpl*asjeje me një kamion në Bavari.

Itali: Më 21 janar 16 persona – kryesisht adoleshentë hungarezë që ktheheshin nga një ekskursion skijimi në Francë – vd8iqën, kur autobusi i tyre mori fla*kë pas një përp*lasje pranë qytetit verior të Veronës.
Rusi: Më 6 tetor, 16 persona humbën jetën kur një tren u përp*las me një autobus të prishur duke transportuar kryesisht pasagjerë uzbekistan, në një kalim hekurudhor në lindje të Moskës.

2015: Fatk*eqësia më e rëndë në 30 vjet
Francë: Më 23 tetor, në aksidentin më të rëndë rrugor francez në tre dekada, 43 persona vdi*qën kur një autobus që transportonte një klub pensionistësh u përp*las me një kamion dhe u mori fl*akë pranë Pusegen në pjesën jugperëndimore të vendit.

2014: Shpë8rthim cisterne
Turqi: Një cisternë që transportonte gaz të lëngshëm të naftës (LPG) u përmb*ys dhe shpër*theu në një autostradë në pjesën juglindore të vendit më 22 korrik, gjatë së cilës 26 persona humbën jetën në dy autobusë që kalonin të përfshirë nga fl*akët.
21 persona të tjerë vdiqën në Turqinë qendrore më 23 janar kur autobusi i tyre u përplas dhe u përm*bys në një rrugë me akull natën

2012: 22 fëmijë ndërruan jetë
Zvicër: 28 persona, përfshirë 22 fëmijë, vd*iqën në një aks*ident në Sierra, në jug të Zvicrës ndërsa kthehej në Belgjikë nga pushime skijimi më 13 mars.

2011: Vd*iqën studentë në Turqi
Turqi: Më 21 dhjetor, 25 persona, kryesisht studentë, vd*iqën kur një kamion i ngarkuar me tulla u përp*las me një autobus pranë Salat, një fshat në juglindje në provincën Dijarbakir.