Kastriot Rexhepi: Kryeministri i bëri edhe një shërbim BDI-së:


Rekonstruimi i djeshëm ishte vetë për të shtuar numrat e BDI-së.
Mbasi që u dekonspirua roli i PDSH-së si “fake opozitë – do smrt” erdhi momenti që edhe de jure të deklarohen si pozitë si vegëz e BDI-së që janë. Përse BDI me kaq lehtësi e pranoi PDSH-në një “armik” të kahmotshëm dhe të shumëluftuar apo loja e tillë është prezantuar para shqiptarëve përderisa nën tavolinë janë ka diçka tjetër?!
Nga ana tjetër krahu i vetëpërjashtuar nga Lëvizja Besa mer aminin e BDI-së për hyrje në qeveri në moment kur kandidat i tyre për ministër bëhet kuadri që deri në janar 2017 ishte pjesë e tyre për më shumë edhe pretendent për kryetar dege të Gostivarit. Por pasi që nuk ja doli u largua nga BDI. Dhe ashtu nga njeriu që luftoi Besën në zgjedhje parlamentare u bë për më pak se 1 vjet luftëtari më i madh për Besën. ” Too good to be true”. Pse grupi i Gashit nuk nominuan kandidat për ministrin e kulturës nga strukturat e tyre, nga themeluesit si i quajnë nga ideatorët nga ata që u angazhuan 3 vjet duke kritikuar BDI-në por kandidatin në fjalë i cili ishte humbës i madh në zgjedhje dhe mori vetëm 2000 vota? Aq më tepër para disa muajsh u deklarua që tërhiqet nga politika. A ishte dalja e tij nga BDI vetëm një truk?Është shumë e qartë
Dhe sa i përket matematikisht sa vota deputetësh shqiptarë shtesë mori qeveria me këtë zgjerim. Edhe pse Thaçi e Gashi kanë 5 deputetë mbasi që Thaçi nuk shkon asnjëherë në seanca e tanimë nuk do të detyrohet as kryetari i BDI-së të jetë shumë i rregullt në vend se 5 do të jenë vetëm 3 plus.
Por me rëndësi BDI e shtoi numrin e deputetëve në 16.
#jetëpërgjithëlojalëtebdi

shkruan Rexhepi