Kamionët e parë me ndihma kalojnë në Gaza përmes pikës kufitare të Rafah


Janë hapur portat e kalimit kufitar në Rafah, mes Egjiptit dhe pjesës jugore të Rripit të Gazës.
Rreth orës 9.30 me orën tonë (10.30 me orën lokale) 20 kamionë egjiptianë të ngarkuar me ndihma humanitare kaluan kufirin, të cilët ishin plotësisht të blinduar në kufi që nga 7 tetori. Aktualisht, nevojat më elementare të destinuara për popullsinë dhe disa spitale po transferohen në rreth 30 automjete më të vogla, të cilat, të koordinuara nga zyrtarët e Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze dhe UNRËA (agjencia e OKB-së për refugjatët palestinezë), do t’i marrin dhe transportojnë në destinacionin e tyre.
Ndihma përfshijnë ilaçe dhe ushqime, por jo karburant. Sekretari i Jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, James Cleverly, tha në një mesazh në X (ish-Twiter) se “dërgimi i këtyre ndihmave humanitare, “shpëtim” për Gaza nuk mund të jenë të vetmet”.

Kjo ndihmë është një mjet shpëtimi për ata që vuajnë,”, thotë ai.
Britania e Madhe vazhdon të bëjë thirrje për qasje humanitare në Gaza.
Siç raporton CNN janë 20 kamionë të mbushur me ndihma që më në fund hyri në Gaza, por sërish konsiderohen të pamjaftueshme për nevojat që ka populli palestinez.