Ju lutem, kurrë mos më telefononi përmes Gmail


Në “zj*arret” e krijuara nga pandemia Covid-19, të gjithë punojnë nga shtëpia tani. Si pasojë, nuk ka asnjë përcaktim të qartë midis të qenit “në punë” dhe “gatimit të darkës në shtëpi me të dashurit”. Kjo është arsyeja që gjithnjë e më shumë kompani po përdorin veçori të “përvojës audio sociale” të ngjashme me Zoom, dhe gjithashtu gjoja arsyeja që Google ka rregulluar mirë markën në G Suite duke i dhënë asaj një emër të ri, Google Workspace.

Si pjesë e një serie përditësimesh në Google Workspace të sapokrijuar, raporton The Verge, kompania planifikon të shfaqë një veçori të re të përfshirë në aplikacionin celular të Gmail që do të lejojë përdoruesit të “telefonojnë” njëri-tjetrin me Google Meet jashtë asaj të caktuar Aplikacioni Google Meet. Ashtu si çdo teknologji tjetër VoIP, kjo veçori do të lejojë miqtë dhe kolegët t’ju thërrasin fjalë për fjalë në Gmail, e cila tingëllon në mënyrë të dyshimtë si realizimi i një makthi në të cilin praktikisht nuk ka asnjë cep të internetit në të cilin nuk mund të arriheni me PR drejtuesit në çdo moment të caktuar. Sipas The Verge, e njëjta veçori gjithashtu së shpejti do të mbërrijë në aplikacionin e pavarur Meet, i cili së shpejti do t’u japë përdoruesve mundësinë për të bërë thirrje përveç krijimit të takimeve në grup.

Veçanërisht, ndryshimi do ta zhvendoste Gmail në mënyrë më të vendosur në rolin që Outlook luan për Microsoft, i cili është ai i një qendre komunikimi me një ndalesë për përdoruesit që duan të planifikojnë takime dhe të mbajnë emailet, kalendarët dhe kontaktet e tyre të gjitha në një vend. Për këtë qëllim, Gmail gjithashtu do të nxjerrë një ndërfaqe të re me katër skeda, secila prej të cilave do të nxjerrë në pah secilën nga funksionet e saj kryesore: email, Chat, Hapësira dhe Takim.

Në një përditësim më të vogël, Google ka vendosur gjithashtu të nisë një veçori të “modalitetit shoqërues” këtë nëntor, i cili do t’i lejojë pjesëmarrësit e ardhshëm të takimeve të hyjnë në takime të heshtura automatikisht dhe të sinkronizuara me sistemin AV të dhomës kryesore, duke shmangur reagimet e vështira dhe zhurmat e padëshiruara të sfondit.