Javën e kaluar në Ohër 29, Strugë 55 dhe Dibër 35 persona janë infektuar me coronavirus

Buletini javor i Qendrës për Shëndet Publik nga Ohri që përfshin komunat e Ohrit, Debërcës, Strugës, Vevçanit, Dibrës dhe Qendrës Zhupa tregon se në periudhën nga 4 deri në 10 korrik, me Covid-19 u diagnostifikuan 29 persona nga Ohri, 55 persona nga Struga dhe 35 persona nga Dibra.

Baby Boo

Javën e kaluar, nga gjithsej 345 mostra të marra për ekzaminim, 237 janë mbledhur sipas indikacioneve epidemiologjike (persona që plotësojnë kriteret për përcaktimin e rastit) (Ohri dhe Debërca 188, Struga dhe Vevçani 104, Dibra dhe Qendra Zhupa 627), ndërsa 117 materiale janë marrë gjatë testimit të skriningut me një referim nga një mjekët amë, përkatësisht Ohri dhe Debërca 69, Struga dhe Vevçani 48.

48 persona nga Ohri të infektuar me koronavirus janë në mjekim në shtëpi 46 në Strugë dhe 20 në Dibër. Në Ohër ka 133 raste aktive të coronavirusit në Strugë 147 dhe në Dibër 76.
Gjatë kësaj periudhe janë shëruar 57 persona nga Ohri 54 persona nga Struga dhe tetë persona nga Dibra. Javën e kaluar janë regjistruar dhjetë vd*ekje nga COVID-19 një nga Ohri dhe Dibra dhe tetë nga komuna e Strugës.