Janeva: Vazhdon hetimi i rasteve të korrupsionit, duam më shumë kompetenca


Pikërisht një vit pasi Prokuroria Speciale Publike ngriti 17 akuza në gjykatën penale kundër 94 personave dhe 7 kompanive. Së bashku me dy akuzat që janë ngritur deri më tani, PSP ka gjithsej 20 aktakuza.

Ekipi i Katica Janeva raportoi se disa nga hetimet e fundit kanë disa prej atyre që i përfundojnë ato, por ende nuk ka zgjidhje për statusin e PSP-së, në mënyrë që ajo të paraqesë akuza të reja.

PSP po punon për të përfunduar hetimet e lëndëve “Talir”, “Tablo”, “Shërbimet e Jashtme”, “Drumarina”, “Rengen”, “Producent”, “Lider”, “Tarifa 2”, “Transporter 2”. Nga akuzat e përgjithshme janë shqiptuar 9 dënime efektive dhe 3 dënime të pa fuqishme. Prokurorja Janeva deklaroi se duhet të mbajnë faturën që mos të vjetrohen paditë penale.

Projekt strategjia për reformimin e sektorit gjyqësor për periudhën 2017-2022 shkruan se Prokuroria Speciale Publike do të marrë juridiksionin më të zgjeruar dhe do të ndjekë penalisht veprat penale të profilit të lartë (krimet e bardha).