Ja koalicionet e mundshme për formimin e Qeverisë

Në zgjedhjet e djeshme parlamentare sipas rezultateve të para të Komisionit Shtetëror Zgjedhor kanë votuar diku 923.000 qytetarë ose rreth 51% e popullatës.

Baby Boo

Pas përfundimit të numërimit të votave nga ana e KSHZ-së partitë politike pritet të nisin negociatat për formimin e Qeverisë. Njëri nga koalicionet e mundshëm për formimin e Qeverisë parashihet nëpërmjet LSDM-së, BDI-së dhe PDSH-së me të cilën do të marrin 61 deputetë që të formojnë Qeveri.

Dy opsionet tjera të mundshme për koalicion janë LSDM, Aleanca për Shqiptarët, E Majta dhe PDSH, ose opsion tjetër është VMRO-DPMNE së bashku me BDI-në dhe E Majta.

Prej nesër vijon periudhë e bisedimeve për formim të shumicës parlamentare dhe formimin të Qeverisë se re./TV21