Izraeli zbulon një tunel në kufi me Gazën, i gjatë mbi 4 kilometra


Zëdhënësi i ushtrisë izraelite, Daniel Hagari, ka bërë të ditur se në afërsi të kufirit me Izraelin është zbuluar një tunel me gjatësi mbi 4 kilometra dhe e ka cilësuar si “qytet nëntokësor terrori”.

Zbulimi i tunelit pranë kalimit Erez ngre më shumë pyetje se si mbikëqyrja izraelite mund të kishte humbur përgatitjet e tilla të dukshme nga Hamasi për sulmin vdekjeprurës të 7 tetorit që shkaktoi një luftë që ka ndezur për më shumë se 10 javë.

Hyrja në tunel është vetëm disa hapa nga vendkalimi Erez dhe nga baza ushtarake izraelite aty pranë. Ushtria tha se lidhet me një rrjet të gjerë tuneli në të gjithë Gazën dhe është mjaft i gjerë për të kaluar makinat.