Izraeli su*lmon me raketa Rripin e Gazës

Aeroplanët e Izraelit kanë kryer su*lme në disa vende në Rripin e Gazës, si kundërpërgjigje ndaj një su*lmi me ra*ketë nga territori palestinez, tha Ushtria izraelite.
Ende nuk ka raportime për të pla*gosur nga këto su*lme.
Ndonëse disa grupe militante operojnë në enklavën palestineze, Izraeli mban përgjegjës Lëvizjen Hamas – që kontrollon Gazën – për su*lmet me raketa të kryera nga territori i tyre.

Baby Boo

Lëvizja Hamas konsiderohet organizatë terr*oriste nga Izraeli, Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian.
Ushtria izraelite përmes një njoftimi për media tha se aeroplanët luf*tarakë dhe helikopterët, kanë su*lmuar me raketa dy vende ku prodhohet municioni. Po ashtu, është su*lmuar infrastrukturë nëntokësore si dhe një kompleks ku trajnohen forcat e Hamasit.
Të shtunën, një raketë e lëshuar nga Gaza go8diti qytetin Ashkelon të Izraelit, njoftoi Ushtria izraelite.
Autoritetet izraelite thanë se nga ky su*lm me raketë pati dëme materiale, por nuk pati të lë*nduar në njerëz.