Italia përkujton vik*timat e pandemisë Covid-19

Italia ka nderuar të enjten vik*timat e regjistruara me koronavirus, duke kujtuar ditën kur një vit më parë janë transmetuar pamje tronditëse në gjithë botën, të ushtrisë duke bartur vik*timat nga Bergamo, qyteti i god*itur keq nga pandemia.
Kryeministri italian Mario Draghi ka udhëtuar në Bergamo, për të nderuar vik*timat,
“Ky vend është simbol i dhim*bjes për gjithë kombin”, ka thënë Draghi para pak personave prezentë në ceremoni.

Baby Boo

Ai ka thënë se qyteti i Bergamos është përballur me “ditë të tm*errshme”, në të cilat banorët nuk kanë qenë të gjendje të jenë me më të afërmit e tyre gjatë momenteve të fundit të jetës.
Një vit më parë, qyteti i Bergamos nuk ka pasur më vend për trupa të vd*ekur, andaj ushtria ishte angazhuar për t’i transportuar ata në krematoriume të qyteteve tjera.
Draghi ka inauguruar një memorial të gjallë – një pyll me qëllim të nderimit të vik*timave – dhe ka dërguar kurora në va*rrezat e qytetit.

E enjtja ka qenë ditë kombëtare e përkujtimit të vik*timave në Itali.
Të vd*ekurit janë përkujtuar në mënyra të ndryshme dhe flamujt janë vënë në gjysmë-shtizë.
Meqë Lombardia, rajoni ku gjendet Bergamo, është aktualisht në “zonën e kuqe” të Italisë, ku po zbatohen masat më të rrepta kundër pandemisë, shumica e njerëzve nuk kanë pasur mundësi të jenë personalisht në organizimin e Draghit.
Italia, shtet me 60 milionë banorë, ka regjistruar më shumë se 103,000 viktima me koronavirus.