Ismet Sylejmani:”Ali Ahmeti në Hagë”

Lajm i madh!
Lajm që përhapet me shpejtësi zëri!
Gjemojnë mjetet e informimit, të shkruara dhe elektronike!
Edhe Ali Ahmetit i është dorëzuar ftesa për në Gjyqin e Hagës!
Është ftuar në Hagë edhe Ali Ahmeti!

Baby Boo

Haga e fton Ali Ahmetin dëshmitar!
Ali Ahmeti ka pranuar dhe do të shkojë në Hagë!
Në Hagë janë shokët bashkeveprimtarët dhe bashkëluf*tëtarët e Tij!
Në Hagë janë ftuar disa nga themeluesit e UÇK-së!
Ali Ahmeti edhe me Hagën tregon se është biri i madh dhe udhëheqësi i lavdishëm i popullit shqiptar!

Gjykata Speciale thërret për të dëshmuar udhëheqësin e shquar të LPK-së njërin prej themeluesve të parë të UÇK-së dhe Anëtarin e Shtabit Qëndror të sajë shqiptarin me shtat të vogël por me zemër të madhe Ali Ahmetin!
Te Ali Ahmeti te kjo krijesë e famshme qëndron një thesar i madh i Atdheut e Kombit sepse në ballë të popullit shqiptar është vënë lavdindrituri dhe në udheheqje të shqiptarizmës dirigjon me shkathtësi e profesionalizëm prej politikani patriot e veprimtari kombëtar që shtetin dhe funksionimin ligjor i ka për popullin e Atdheun!

Ali Ahmeti shtetin e ka para pushtetit personal politik dhe partiak epërsi këto që Kombit të Tij ia rritë nderin dhe famën për çdo ditë që në Maqedoninë e Veriut tokën e Atdheut të të parëve të tij e ruan si sytë e ballit! Ali Ahmeti njëri ndër themeluesit e UÇK-së UÇPMB-së dhe i UÇK-së në Maqedoni do të shkëlejë në Tribunalin Ndërkombëtar do ti tregojë gjithë botës se ka zot populli shqiptar! Komondanti i Shtabit të Pergjithshëm e Përfaqësuesi Politik i Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare Kryetari i BDI-së është i pari dhe dhe deri tash i vetmi shqiptar jashtë kufinjëve politik të Kosvës të shqiptarëve në ish-jugosllavi që ftohet në Tribunalin Ndërkombëtar për Kosovën në Hagë!

Ftesa e Hagës për Ali Ahmetin është edhe një dëshmi më shumë se sa thellë e në çfarë përmase ishte i përfshirë për fillimin e lu*ftës për oranizimin e saj për zhvillimin me sukses të saj për rritjen dhe fuqizimin e UÇK-së për çlirimin e Kosovës dhe Pavaresinë e saj nga Serbia pushtuese!
Ftesa në Hagë për Ali Ahmetin është edhe një argument me shumë se sa shumë e pazgjidhshëm është i lidhur me Kosovën e tij të dashur e të shtrenjtë Lideri karizmatik shqiptar nga Zajazi Legjendarë i Maqedonisë së Veriut!

Populli shqiptar në Maqedoninë e Veriut me ftesën që i ka ardhur Udhëheqësit të tij të dashur të nderuar e të shtrenjtë duhet të ndjehet i knaqur dhe i lumtur sepse edhe kështu në këtë formë aspak të dëshiruar nga çdo pjestar shqiptar por po dëshmohet se kontributi i bijëve të tij që kanë lindur në truallin e lashtë të të parëve tanë në lu*ftën për çlirimin e Kosovës është i madh dhe kolosal! Thirja ne prcesin e Hagës te personalitetit emblematik te çështjës kombëtare Ali Ahmeti është edhe nje gurë prove për lu*ftëtarin e madh kombëtar!

Tribunalit te Hagës përfshirja në procesin e saj kundër lu*ftëtarëv komandantëve e themeluesve të UÇK-së në pergjithësi dhe kjo e Ali Ahmetit në veçanti i jep dimension edhe më të madh dhe shpresë se njëllosja e lu*ftës legjendare të UÇK-së do të dështojë me turp!
Ismet Sylejmani
Prishtinë 23 Korrik 2020!