Ísmaílí nga Tetova merr çmíme për poezí në gjuhën maqedonase (VÍDEO)

KRÍJÍMTARÍA LETRARE NUK NJEH KUFÍ
“Do të doja të bëhem poet, të shkruaj bukur për të gjíthë botën, veçanarísht fëmíjët të kenë të ardhme, díkush rí zgjuar mbí mëmëdheun tonë”.
Ky është Ísmaíl Shasívarí í ka 13 vjet ndërsa ka shkruar mbí 20 poezí në gjuhën maqedonase. Është vetmí nxënës nga shkolla fíllore “Përparímí” që ka fítuar në nível shtetëror dísa çmíme për poezí më të mírë.

Baby Boo

“Më kanë ndíhmuar edhe príndërít që të mësoj më shumë. Í kam pyetur shpesh për fjalë se çfarë do të thotë dhe më kanë spjeguar. Mësuasja sa të ndíhmon të avansohesh? Më ndíhmon shumë. A që t’í shkruash poezítë a të ndíhmon díkush? Jo, vet í shkruaj poezítë. Askush nuk më ndíhmon. Çfarë poezí ke qef të shkruash? Tema për atëdheun” – tha nxënësí Ísmaíl Shasívarí.

Mësuesja e tíj kërkon nga autorítetet komunale që t’í përkrahín nxënësít e talentuar që në këtë mënyrë të kenë edhe më shumë motíov për të kríjuar.

“Í dërgova poezítë në dísa gara dhe mora përgjígje nga komísíoní í përbërë nga autorë dhe shkrímtarë të ndryshëm të cílët kanë vërejtur te Ísmaílí talent, pasí shkruan në gjuhë të cílën nuk e ka gjuhë amëtare. Temat íshín vëretë të rënda por Ísmaílí hyrí në katagorínë e nxënësve që garonín sí të jetë në gjuhë amëtare. Përkrahjen tíme e ka në çdo moment por pres që edhe ínstítucíonet tjera që të na përkrahín” – tha mësuesja e tíj.

Poezía e tíj është botuar në líbrín “Sí më ínkurajon Konevskí” ndërsa me rastín e 100 vjetorít të Blazhe Konevskít në shtator do të lexohen të gjítha poezítë në shtëpínë përkujtímore të tíj në fshatín Nebregovë ku do të merr pjesë edhe Ísmaílí me mësuesën e tíj. /KlanMacedonía/