Inçizimet/ Si tingëllojnë zërat në Mars?

Misioni i NASA-s në Mars ka arritur të incizojë rreth pesë orë të zërave se si tingëllojnë në këtë planet, duke iu dhënë inxhinierëve sinjalet e para se si dallojnë tingujt në Planetin e Kuq për dallim nga Toka.
Nëpërmjet sondës hapësinore, “Perserverance”, janë përmbledhur tingujt që nga muaji shkurt falë mikrofonave të veçantë të pajisjes.

Sipas NASA-s, incizimet kanë bërë të qartë fuqinë e tingullit që vjen nga Marsi, me shumë bas.
Shkencëtarët kanë shpjeguar se për shkak të dendësisë më të madhe të atmosferës në Mars, zërat janë më vështirë të dëgjueshëm.
Dallimet e zërit në Tokë dhe Mars mund t’i kuptoni nëpërmjet videos së mëposhtme:

Baby Boo