IGJEUM: Tërmet mbi 5 ballë në Maqedoninë e Veriut, epiqendra në Gostivar

Instituti shqiptar i Gjeoshkencave ka njoftuar sot për tërmetin që tronditi Maqedoninë e Veriut herët në mëngjes në orën 4:54. Sipas të dhënave të IGJEUM tërmeti ishte 5,1 ballë dhe ka goditur në Gostivar të Maqedonisë në thellësinë 7 km.

Baby Boo

Një tërmet i madh me madhësi 5.5 ballë goditi 113 km në jugperëndim të Prishtinës, në Maqedoni herët në mëngjes, njofton sot më 11 nëntor 2020 ora 4:14 sipas VolcanoDiscavery. Qendra Gjermane e Kërkimeve për Gjeoshkencat (GFZ) njoftoipër një tërmet me magnitudë 5.5 në Maqedoni pranë qytetit Vrutok herët në mëngjes të mërkurën 11 nëntor 2020 në ora 4.54 me kohën lokale në një thellësi të cekët prej 10 km.

Madhësia e saktë epiqendra dhe thellësia e tërmetit mund të rishikohet brenda orëve ose minutave të ardhshme ndërsa sizmologët rishikojnë të dhënat dhe përsosin llogaritjet e tyre ose agjensitë e tjera lëshojnë raportin e tyre. Bazuar në të dhënat paraprake sizmike, tërmeti duhet të ishte ndjerë nga të gjithë në zonën e epiqendrës. Në ato zona ndodhi lëkundja e rrezikshme e tokës me potencialin për të shkaktuar dëme të moderuara deri të rënda në ndërtesa dhe infrastrukturë tjetër e përfshijnë qytete ose qytete ku tërmeti ka të ngjarë të shkaktojë lëkundje të forta toke.

Lëkundja mesatare ka ndodhur ndoshta në Dolna Banjica që ndodhet 13 km larg epiqendrës, në Zajas 13 km larg Gostivar 14 km larg dhe Vrapçisht 17 km larg. Lëkundje e dobët mund të jetë ndjerë në Shkup që ndodhet 61 km nga epiqendra, në Tiranë 93 km larg dhe Prishtinë 113 km larg.
Kjo histori do të azhurnohet së shpejti nga VolcanoDiscovery.

Të dhënat e tërmetit:
Data dhe ora: 11 nëntor 03:54 UTC
Madhësia: 5.5
Thellësia: 10.0 km
Gjerësia / gjatësia gjeografike e epiqendrës: 41.69 ° N / 20.82 ° E
Burimi kryesor i të dhënave: GFZ