Ia morri Armenisë me lu*ftë: Ushtria azere hyn në qytetin e humbur 27 vjet më parë


Ushtria azerbajxhanase hyri në qytetin e Agdamit, i cili kishte qenë nën kontrollin armen për 27 vjet.
Sipas deklaratës së Ministrisë së Mbrojtjes të Azerbajxhanit, në përputhje me marrëveshjen e armëpushimit të nënshkruar nga Azerbajxhani dhe Armenia me ndërmjetësimin e Rusisë, ushtria azere hyri në Agdam.

Rreth 77 përqind e territorit të përgjithshëm të Agdamit në vitin 1993 u çlirus nga ushtria armene. Për shkak të kontrollit armen, rreth 200,000 azerbajxhanas lanë shtëpitë e tyre në atë kohë.
Si pjesë e marrëveshjes së armëpushimit, Armenia ra dakord gjithashtu që të kthejë Agdamin, Laçın dhe Kelbecer te Azerbajxhani.