I nxehti ‘pùshton’ vendin, ja sa do të shkòjnë tèmperaturat javën që vjen

Bàllkani javën e ardhshme do të pérfshìhet nga një vàlë e nxéhtësisë të madhe, ç’ka do të bèjë që të kemi tèmperatùra të làrta në të gjithë ràjonin.

Baby Boo

Për sa i përket Shqìpërisë java e ardhshme do të sjéllë tèmperàtura që do të àrrijnë deri në 30 gradë. Ndërkohë gjatë ditës së mërkurë prítèt që të kemi shtím të vrànésirave të cilat do të sjèllin dhe réshje lokale shìu.

Paràshikimi i motit sipas SHMU: Java që présim përpàra prítet të jetë një javë me mot krýesisht të qèndruèshëm.

Megjithatë nuk do të mùngòjnë vrànësirat dhe réshjet e shìut në formë rrébeshèsh dhe stùhi nga orët e mèsditës deri ato të pàsdites.

Në këtë mënyrë dita e Hënë dhe ajo e Martë paràshikòhen me mot të kthjèllët si dhe vrànësirat e mesditës deri ato të pàsdites.

Këto vrànësira në màlësitë e vendit do të shòqëròhen me réshje shìu në formën e rrébèsheve dhe stùhive por afàtshkùrtra.

Për ditën e Mërkurë prìtet një përkéqësim i kùshteve mèteoròlogjìke. Moti paràshikohet me kthjéllime si dhe àlternime vrànësiràsh deri të déndùra.

Réshje shìu të herëpàshèrshme me inténsitet deri mesatar në fòrmën e shtréngàtave dhe stùhive.

Hera-herës këto réshje me ìntensìtet deri të làrtë në formën e rrébeshève por në perìudha àfatshkùrtra.

Duke fìlluàr nga dita e Enjte si dhe ajo e Prèmte mbi vend dépërtojnë màsa ajròre të qéndruèshme dhe të thàta. Për të dyja ditët mòti paràshikòhet i kthjéllët në të gjithë térritòrin e vendit tonë.