Hoxha: Qeveria nuk komenton iniciativën në Kushtetuese për ligjin e gjuhëve


Gjatë konferencës për shty sot në Qeveri, Muhamet Hoxha, zëdhënësi i Qeverisë i pyetur nga Alsat për nismën në Gjykatën Kushtetuese për dekretin e ligjit të gjuhëve ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës, pasi këto kanë kaluar vetëm në Kuvend dhe jo me firmën edhe të Presidentit.

Ai u përgjigj se Qeveria nuk i komenton këto iniciativa që zhvillohen në Gjykatën Kushtetuese. Por, ndërkohë Qeveria vazhdon t’i respektojë këto ligje në praktikë dhe qëndron prapa tyre. Gjithashtu Hoxha tha se Qeveria ka respektuar të gjitha procedurat gjatë miratimit dhe nënshkrimit të këtyre dy iniciatvave që kanë përfunduar në Kushtetuese.