Hoxha nga Tetova ishte mësuesi i parë i Sami Frashërit, ja emri!

Më 1 qershor 1850 ka lindur eruditi dhe njëri nga ideologët e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, Sami Frashëri. Ai mësimet e para i nxuri në Frashër nga myderrizi Mahmut Efendi Tetova (Kalkandelenli Mahmut Efendi).

Myderrizi tetovar ia mësoi gjuhën arabe, perse dhe turke.

Sami Frashëri në Enciklopedinë e tij (Kâmûs al-a’lâm) shkruan për Tetovën dhe disa personalitete nga ky qytet, sikurse: Aqif Mehmed Pashë Tetova, poetët Muidi, Sexhvedi etj.

Për mollët e Tetovës thotë se në Stamboll quheshin “molla shqiptare”. (Salajdin Saliu)

Baby Boo