Hoxha nga Shkupi: Skënderbeu nuk ka lidhje me 28 nëntorin (Video)

Hoxhë Bekir Halimi nga Shkupi, gjatë një ligjerate në xhami që temë kryesore ishte shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë, ka shpërfaqur urrejtjen ndaj personanlitetëve kombëtare siç janë: Skënderbu, Nënë Tereza dhe Pjetër Bogdani.

Baby Boo

“Skënderbeu nuk ka asnjë lidhje me pavarësinë e Shqipërisë, e shpalllur më 28 Nëntor 1912”, thotë imami Bekir Halimi.

Ai madje thotë se nismetar të krijimit të shtetit shqiptar ishin hoxhallarët, duke minimiziar rolin e shqiptarëve të bësimeve tjera në krijimin e shtetit shqiptar.

Skënderbeu ishte i vetmi person që ka lidhje me 28 Nëntorin sepse ishte flamuri i Skënderbeut që u ngrit në Vlorë më 28 nëntor 1912. Skënderbeu kishte shapallur pavarësinë më 28 nëntorë 1443 prandaj shpallja e pavarësisë më 28 nëntor 1912 quhet ‘Nëntori i Dytë’.