Holandë, sulm ndaj 3 Xhamive. Rritet islamofobia


Grupi shpërndau pamjet e parullave të vendosura në hyrjet e xhamive në llogaritë e tyre të mediave sociale në të cilat shkruante “Ne nuk duam një xhami” dhe “Islami është terrori”.

Keskin tha se sulmi ishte edhe një shenjë e rritjes së islamofobisë në vend.

“Sulmet e vazhdueshme ndaj xhamive në Holandë tregojnë se nuk janë ndërmarrë masa të nevojshme. Ne presim që autoritetet përkatëse të bëjnë më të mirën për sigurinë e xhamive”, tha ai.

Ai tha se një ankesë është paraqitur në polici pasi vizitorët e xhamisë gjetën parullat.

Objektet fetare islame në të gjithë Evropën kanë rezistuar dhjetra sulme që nga janari, pasi sulmuesit u përpoqën t’u vendosin zjarrin me koktej molotovi dhe me simbole terrori të spërkatura në mure. Për fat të mirë, sulmet nuk shkaktuan viktima.